Premierul britanic David Cameron a declarat ca guvernul ar trebui sa aiba in vedere inasprirea conditiilor de obtinere a indemnizatiilor sociale de catre imigranti provenind din state membre UE veniti in Marea Britanie, relateaza Huffington Post.

"In mod clar, unul dintre elementele cheie ale apartenentei la Uniunea Europeana este cel referitior la libertatile fundamentale - circulatia produselor, serviciilor si persoanelor. Exista oricum restrictii privind deplasarea persoanelor in cazul aparitiei, spre exemplu, a unor situatii de urgenta. Ar trebui oare sa cautam argumente care sa inaspreasca posibilitatea imigrantilor europeni de a veni in Marea Britanie si a cere indemnizatii sociale? Sincer, raspunsul este da, asa ar trebui", a declarat David Cameron intr-un interviu acordat BBC.

Huffington Post relateaza ca exista temeri ca mii de imigranti romani si bulgari ar putea veni in Marea Britanie anul viitor, dupa ce expira dispozitiile tranzitorii stabilite cand cele doua tari au aderat la UE in 2007.

Vorbind inaintea unui discurs-cheie pe care il va sustine luni si in care isi va anunta pozitia cu privire la Europa, Cameron a mai declarat ca alegatorilor britanici li se vor oferi o "alegere reala" in ceea ce priveste apartenenta Marii Britanii la UE.