Premierul britanic David Cameron avertizeaza ca Marea Britanie este pregatita, daca va fi necesar, sa lupte pentru pastrarea Insulelor Malvine, arhipelag din Atlanticul de Sud revendicat de Argentina: "Determinarea noastra este extrem de puternica", a subliniat Cameron la postul BBC1, subliniind ca Marea Britanie dispune in continuare de "al cincilea cel mai mare buget al apararii din lume", potrivit Mediafax.

Intrebat daca Marea Britanie va lupta pentru pastrarea arhipelagului, Cameron a raspuns: "Sigur ca da, avem importante mijloace de aparare, ceea ce este primordial, avem avioane de vanatoare si trupe stationate pe Insulele Falklands" (numele britanic al Insulelor Malvine).

Tensiunile s-au accentuat, in ultimele luni, intre Marea Britanie si Argentina, cu ocazia apropierii comemorarii a 30 de ani de la conflitul dintre cele doua state pentru suveranitatea arhipelagului. Confruntarile armate s-au derulat in intervalul aprilie - iunie 1982, soldandu-se cu moartea a 649 de argentinieni, 255 de britanici si trei locuitori ai insulelor disputate.

De curand, presedintele Argentinei, Cristina Kirchner, i-a trimis o scrisoare deschisa lui David Cameron, contestand inca o data suveranitatea britanica asupra arhipelagului.