Arabia Saudita intentioneaza sa cumpere cel putin 30 de vehicule blindate germane de tipul "Dingo 2", potrivit informatiilor publicate in editia de duminica a ziarului german Bild, citate de AFP.

Contractul pentru achizitionarea vehiculelor construite de grupul Krauss-Maffei Wegmann se ridica la aproximativ 100 de milioane de euro, relateaza Bild am Sonntag, citand surse apropiate negocierilor.

Potrivit Bild, Arabia Saudita ar lua in considerare cumpararea, in cele din urma, a o suta de astfel de vehicule echipate cu sisteme de protectie NBC (protectie anti-nucleara, biologica si chimica).

Consiliul Federal de Securitate, din care face parte si cancelarul german Angela Merkel, a dat unda verde inceperiii negocierilor insa nu a dat inca aprobarea finala a vanzarii, mai precizeaza Bild am Sonntag.

Autoritatile de la Riad isi manifesta periodic interesul pentru vehiculele militare germane. In 2011, Arabia Saudita si-ar fi exprimat dorinta de a achizitiona 200 de tancuri Leopard 2, informa atunci presa germana insa autoritatile de la Berlin nu au confirmat informatiile.

Informatiile au provocat controverse la acea vreme, atat opozitia cat si unii membri ai partidului conservator al cancelarului Merkel criticand intentia vanzarii de echipamente militare, vazuta drept o incalcare a politicii Germaniei, care nu vinde armament dictaturilor, si cu atat mai putin tarilor din regiunea instabila a Golfului, precizeaza AFP.