Presedintele Google, Eric Schmidt, va face curand o deplasare in Coreea de Nord, a confirmat joi ministerul de externe sud-coreean, probabil pentru a interveni in favoarea unui american de origine coreean arestat in noiembrie, relateaza AFP.

Eric SchmidtFoto: Agerpres

"Avem informatii ca are in program o vizita privata", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului sud-coreean de externe, care nu cunoaste insa nici motivul nici data aceste deplasari.

Google nu a confirmat inca vizita, despre care au relatat Associated Press si Wall Street Journal, afirmand ca face parte dintr-o misiune umanitara condusa de fostul guvernator din New Mexico, Bill Richardson, ambasadorul american la ONU in timpul administratiei Clinton.

Richardson a mai facut sapte calatorii in Coreea de Nord incepand cu 1996, cand a reusit sa negocieze eliberarea unui american arestat pentru spionaj.

Aceasta calatorie vine la cateva saptamani dupa ce Phenianul a anuntat, pe 21 decembrie, ca a arestat un american, Kennet Bae, fara a specifica acuzatiile. Este al saselea american arestat in Coreea de Nord in patru ani.