Alocutiunea de Noul An a presedintelui bulgar Rosen Plevneliev a fost marcata de o gafa: in timp ce lauda frumusetile naturale ale tarii sale, o imagine a lantului muntos american Rocky Mountains era publicata pe fundalul ecranului, a anuntat televiziunea privata bulgara bTV, citata de AFP.

Rosen Plevneliev si Muntii StancosiFoto: Captura YouTube

Pentru prima sa alocutiune de Anul Nou, presedintele Plevneliev, care si-a preluat prerogativele in ianuarie 2012, a ales o prezentare originala intr-o biblioteca, iar pe fundalul ecranului curgeau imagini cu peisaje naturale, pentru a-i ilustra vorbele.

In timp ce vorbea despre "natura unica" a Bulgariei, o imagine cu varfuri inzapezite erau difuzate pe fundalul ecranului. Internautii atenti au recunoscut in aceste imagini un peisaj din Muntii Stancosi, statul Colorado, in Statele Unite.

Televiziunea publica BNT, care a filmat discursul presedintelui, a explicat ca imaginile au fost preluate de pe site-urile turistice. In cele din urma, s-a dovedit ca era vorba de o secventa produsa de traditionalul tur-operator bulgar, Balkanturist, care a utilizat imagini din Muncii Stancosi pentru promovarea turistica a unei statiuni bulgare de sporturi de iarna.