Presedintele Vladimir Putin i-a acordat joi cetatenia rusa actorului francez Gerard Depardieu, care a amenintat recent ca va renunta la pasaportul francez in semn de protest la cresterea impozitelor aplicate averilor celor bogati, potrivit AFP.

Gerard DepardieuFoto: Agerpres/AP

"Vladimir Putin a semnat un decret prin care acorda cetatenia rusa francezului Gerard Depardieu", a precizat Kremlinul intr-un comunicat.

Depardieu anuntase ca se va muta in Belgia.

Putin declarase pe 20 decembrie ca este gata sa ii acorde un pasaport rus actorului francez Gerard Depardieu, daca acesta doreste.

"Daca Gerard doreste cu adevarat sa aiba un permis de sedere sau un pasaport rus, chestiunea e ca si rezolvata, si asta in mod pozitiv", a declarat Putin, dupa ce a fost intrebat la o conferinta de presa cu privire la afirmatiile pe care le-ar fi facut actorul francez, aflat in centrul unei polemici dupa ce a anuntat ca va parasi Franta pentru Belgia din motive fiscale.

"Putin mi-a trimis deja un pasaport", ar fi declarat actorul, potrivit unor apropiati citati, cu doua zile inainte, de site-ul cotidianului Le Monde. Ulterior, purtatorul de cuvant al presedintelui rus, Dmitri Peskov, a apreciat ca mentionarea unui pasaport rus a fost "cel mai probabil, o gluma".

Declarandu-se "jignit" de criticile care i-au fost aduse dupa ce si-a mutat domiciliul in Belgia, pentru a scapa de fiscalitatea din Franta, actorul francez Gerard Depardieu a anuntat, intr-o scrisoare deschisa adresata premierului francez Jean-Marc Ayrault, ca "isi va preda pasaportul" francez.