Secretarul de stat american, Hillary Clinton, spitalizata de duminica pentru a i se trata un cheag de sange la nivelul capului, a parasit miercuri Spitalul prezbiterian din New York, facandu-si prima aparitie in public dupa aproape o luna, transmite AFP.

"Secretarul de stat Hillary Clinton a parasit spitalul miercuri seara. Echipa de medici care au supravegheat-o i-au spus ca inregistreaza progrese din toate punctele de vedere si sunt increzatori in faptul ca se va restabili complet", a mentionat consilierul sau Philippe Reines intr-un comunicat.

Departamentul de Stat nu a oferit nicio precizare in legatura cu data la care sefa diplomatiei americane isi va putea relua activitatea. In orice caz, peste cateva saptamani ea urmeaza sa ii predea stafeta succesorului sau, John Kerry.

Hillary Clinton a fost tratata pentru resorbtia unui cheag de sange situat intre creier si cutia craniana. Pentru dizolvarea cheagului i-au fost administrate anticoagulante.

Departamentul de Stat a informat in mai multe randuri in ultimele saptamani despre sanatatea sefei diplomatiei SUA, fara sa risipeasca insa semnele de intrebare aparute pe fondul absentei inedite si de durata a acesteia.

Philippe Reines a anuntat initial la 9 decembrie ca Hillary Clinton sufera de un "virus gastric" ce a fortat-o sa anuleze un turneu in Africa de Nord si Golful Persic. O saptamana mai tarziu, la 15 decembrie, un consilier si medicii ei au anuntat o "comotie cerebrala" dupa un "lesin" si o "puternica deshidratare", aminteste AFP.

Duminica trecuta, cu ocazia unor examene de control, i-a fost descoperit un cheag de sange intr-o vena situata intre creier si cutia craniana, in spatele urechii drepte.