Papa Benedict al XVI-lea a marcat luni finalul unui an dificil, spunand ca, in ciuda atator pierderi de vieti omenesti si a nedreptatilor din lume, bunatatea va birui, transmite Associated Press, citata de Agerpres.

Benedict al XVI-lea a sarbatorit Ajunul Anului Nou printr-un serviciu religios sustinut luni la Basilica Sfantul Petru pentru a multumi pentru anul 2012.

In omilia sa, suveranul pontif a spus ca este greu ca oamenii sa-si aminteasca faptul ca binele iese biruitor atunci cand vestile rele - morti, violenta si nedreptate - "produc mai mult zgomot decat (vestile) bune". El i-a invitat pe credinciosi sa-si faca timp sa mediteze, sa se roage si sa incerce sa-si vindece "inevitabilele rani" de zi cu zi.

Benedict al XVI-lea a deplans totodata "extinderea stilurilor de viata marcate de individualism si relativism etic", una dintre temele dragi Bisericii Catolice.

Papa si-a incheiat omilia lansand un apel de sustinere "a celor care vin din saracie sau sunt marginalizati, precum si a familiilor in dificultate, indeosebi a celor care trebuie sa se ocupe de persoane bolnave sau invalide".