Presedintele rus Vladimir Putin a facut apel, luni, la "unitate" in Rusia, in mesajul sau de Anul Nou, dupa un an de contestari fara precedent cu care s-a confruntat regimul sau, transmite AFP, citata de Mediafax.

"Dezvoltarea (Rusiei) si destinul sau depind de eforturile noastre comune si de munca noastra, de unitatea noastra si de responsabilitatea noastra", a declarat presedintele, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea rusa.

"Doar impreuna, noi, poporul Rusiei, putem merge inainte, putem face fata tuturor incercarilor, rezolva problemele cele mai dificile, construi un stat puternic si incununat de succes, o societate moderna, prospera si libera", a continuat el.

Mesajul de Anul Nou al presedintelui rus este difuzat la televiziune inainte de miezul noptii, dupa ora Moscovei, din cauza decalajului orar fata de alte regiuni ruse.

Vladimir Putin a revenit la Kremlin in mai pentru un al treilea mandat, dupa cele din 2000-2008, si o perioada de patru ani ca premier.

In cursul anului 2012, el s-a confruntat cu o miscare de contestare fara precedent, opozitia reprosandu-i ca a limitat considerabil libertatile publice.

In ultimele luni, miscarea pare sa se sufoce, fiind victima represiunii si a caracterului eterogen al opozitiei.