Fostul sef al Guvernului italian Silvio Berlusconi a afirmat luni, intr-un interviu difuzat pe un post de radio italian, ca stanga l-a "acuzat de orice, exceptand ca ar fi homosexual si ca ar fura bani de la italieni", scrie Mediafax.

In timpul interviului acordat postului Radio Capital, moderatorul l-a intrebat pe Berlusconi daca a fi homosexual poate fi considerata o acuzatie. "In cazul meu...", a raspuns Il Cavaliere, dupa care a adaugat: "am multi prieteni homosexuali, ei sunt simpatici si nostimi", a spus el.

Silvio Berlusconi a fost in numeroase randuri taxat pentru homofobie. Intervievat cu privire la escapadele sale amoroase - in prezent se afla intr-un proces pentru prostitutie cu minore -, a raspuns in trecut ca este "mai bine sa iubesti femeile frumoase, decat sa fii homosexual".

Din momentul in care si-a anuntat cea de-a sasea candidatura la conducerea Italiei, la 8 decembrie, magnatul media ocupa scena audiovizuala, acordand interviuri in fiecare zi.

Intervievat referitor la sprijinul adus de biserica rivalului sau, seful Guvernului demisionar, Mario Monti, Berlusconi a afirmat ca a "primit multe elogii (din partea bisericii, n.r.) pentru interventii pe teme etice, in timp ce in programul lui Monti, pe care l-a citit in graba, nu exista niciun cuvant dedicat acestor teme importante pentru biserica".

Potrivit sondajelor, pentru alegerile generale anticipate de la 24 si 25 februarie, partidul lui Silvio Berlusconi (Poporul Libertatii) este creditat cu 15-16% din intentiile de vot, fiind devansat de Partidul Democrat (de stanga, 30%) si coalitia condusa de catre Monti (24%).