O femeie de 31 de ani a recunoscut ca a impins in fata metroului din New York un barbat deoarece "detesta hindusii si musulmanii", au anuntat sambata autoritatile judiciare din cartierul Queens, citate de AFP.

Politia din New York cauta de sambata autorul acestei crime, al doilea incident de acest tip in mai putin de o luna in metropola americana.

"Am impins un musulman sub tren deoarece detest hindusii si musulmanii", de la atentatele din 2001, a afirmat in fata politiei Erika Menendez.

Acuzata de crima cu conotatii rasiste, ea risca acum 25 de ani de inchisoare.

Victima, Sunando Sen, 46 de ani, se nascuse in India si era de confesiune hindusa, a declarat un apropiat, pentru New York Times.

Incidentul a avut loc joi, in jurul orei 20,00 (01,00 GMT vineri) pe linia 7, in Queens.

Tanara, care, potrivit martorilor, vorbea singura si se plimba de-a lungul peronului, l-a impins pe un barbat pe sine in momentul in care venea metroul. Victima era cu spatele si se pare ca nu a vazut-o.

Este pentru a doua oara in patru saptamani cand un astfel de incident are loc in metroul new-yorkez.

In data de 3 decembrie, un barbat de 58 de ani fusese impins in fata trenului, in cartierul Times Square din Manhattan, dupa o disputa cu o alta persoana. Prezumtivul asasin, in varsta de 30 de ani, a fost arestat.

Incidentul a starnit si un scandal mediatic, dupa ce cotidianul New York Post a publicat pe prima pagina fotografia omului agatat de peron, in timp ce trenul era in spatele lui.