Politia din New York cauta o femeie de circa 20 de ani, care a ucis joi seara un necunoscut impingandu-l sub metrou, al doilea incident de acest tip in mai putin de luna in metropola americana, scrie AFP.

Potrivit politiei, incidentul a avut loc joi, in jurul orei 20,00 (01,00 GMT vineri) pe linia 7, sa statia de la strada 40 din cartierul Queens.

Tanara, care, potrivit martorilor, vorbea singura si se plimba de-a lungul peronului, l-a impins pe un barbat pe sine in momentul in care venea metroul. Victima era cu spatele si se pare ca nu a vazut-o.

Femeia a reusit sa fuga si este cautata de politie, care a postat pe Twitter o inregistrare video a unei camere de supraveghere care o arata plecand in fuga.

Este pentru a doua oara in patru saptamani cand un astfel de incident are loc in metroul new-yorkez.

In data de 3 decembrie, un barbat de 58 de ani fusese impins in fata trenului, in cartierul Times Square din Manhattan, dupa o disputa cu o alta persoana. Prezumtivul asasin, in varsta de 30 de ani, a fost arestat.

Incidentul a starnit si un scandal mediatic, dupa ce cotidianul New York Post a publicat pe prima pagina fotografia omului agatat de peron, in timp ce trenule era in spatele lui.

Metroul new-yorkez transporta cateva milioane de persoane zilnic, dar incidentele de acest tip sunt extrem de rare.

Ultima persoana care fusese impinsa in fata trenului este o femeie de 39 de ani, in august 2010, dar ea a reusit sa supravietuiasca.