Mihail Kalasnikov, inventatorul legendarei pusti de asalt AK-47 produsa in Rusia, a fost internat in spital , a anuntat marti asistentul lui, Nicolai Chkliaev, citat de RIA Novosti.

Mihail KalasnikovFoto: kalashnikov.guns.ru

"A fost la terapie intensiva joia trecuta," a declarat acesta, adaugand ca nu are informatii despre starea actuala a inventatorului.

Nicolai Chkliaev a precizat ca Mihail Kalashnikov, in varsta de 93 de ani, s-a plans cu privire la starea lui de sanatate. "Mi-a spus 'nu ma doare nimic dar ma simt epuizat fara motiv'. Asta-i tot ce stiu", a precizat asistentul inventatorului.

Fiul inventatorului, Victor Kalasnikov, a declarat pentru RIA Novosti ca tatal sau a fost internat pentru un control de rutina, afirmand ca starea lui de sanatate eset normala si ca nu se afla la terapie intensiva.

O sursa din spital a declarat insa pentru agentia de presa, sub acoperirea anonimatului, ca Mihail Kalashnikov a fost internat la terapie intensiva de indata ce a fost adus la spital.

Mihail Kalasnikov a inceput lucrul la celebra arma care ii poarta numele in anul 1947, in timp ce se afla in convalescenta dupa un traumatism suferit in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. AK-47 va fi inlocuita, anul viitor, de un nou model de arma automata, a anuntat directorul general al uzinei Ijmach, Vladimir Grodestski.

Folosita de trupele din intreaga lume, AK-47 este arma mortala cea mai utilizata pe planeta, in zonele de lupta. O situatie care nu este si pe placul inventatorului: "Nu-mi place sa vad ca tot felul de criminali trag cu armele mele. Am creat arme cu scopul de a apara societatea noastra".