Discursul traditional de Craciun al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost transmis pentru prima data in 3D, relateaza The Telegraph. In mesajul de Craciun, regina a adus un omagiu sportivilor care au participal la Jocurile Olipice si Paralimpice Olimpice si le-a multumit britanicilor pentru entuziasmul aratat cu ocazia jubileului regal.

Regina Elisabeta a II-aFoto: Captura The Telegraph

Regina s-a declarat impresionata de multimea de oameni care au venit la evenimentele organizate cu ocazia aniversarii, "de puterea comunitatii si a prieteniei" aratata de britanici.

Jocurile Olimpice si Paralimpice desfasurate anul acesta in londra au reprezentat un alt eveniment amintit de regina in discurs. Ea a adus un omagiu atletilor, purtatorilor flacarii olimpice si voluntarilor pentru faptul ca au inspirat natiunea cu eforturile lor.

Mesajul, produs de Sky News, a fost transmis in 3D pentru prima data in istoria Casei Regale britanice, in inregistrarea video fiind incorporate elemente care pareau sa sara din ecran catre spectator.

In fiecare zi de 25 decembrie de la inscaunare, cu exceptia anului 1969, regina se adreseaza Regatului Unit si Commonwealth. In acest an, cu ocazia Jubileului de Diamant, Casa Regala a vrut sa faca "ceva special" alegand difuzarea in 3D. Discursul reginei a fost difuzat atat pe televiziune cat si pe radio.