Betty Smith, in varsta de 91 de ani, si Beryl Renwick, de 86 de ani, si-au luat ramas bun de la ascutatori intr-o emisiune radio difuzata de radioul BBC Radio Humberside in ziua de Craciun, informeaza BBC. Cele doua prezentatoare radio a caror varste adunate insumeaza 177 de ani au realizat impreuna timp de sase ani o emisiune radio pentru care au fost premiate in luna mai cu un Sony Radio Awards.

Betty Smith si Beryl RenwickFoto: Captura YouTube

Betty Smith si Beryl Renwick au aparut pentru prima data la radio in 2006, cu ocazia unei vizite in studiourile radiodifuzorului, cand David Reeves, care a devenit mai apoi coprezentator al emisiunii, le-a intrebat ce au facut in weekendul trecut. Desi cel doua doamne i-au oferit un raspuns sec "Nu prea multe", cei trei au reusit sa inchege repede un dialog amuzant, pe placul ascultatorilor.

Vizita s-a dovedit o rampa de lansare pentru cele doua varstnice in lumea radioului. Fiind in cautarea unui nou format de emisiune, BBC Radio Humberside a decis sa le angajeze pe cele doua varstnice. Timp de sase ani, Betty si Beryl au avut o eimisiune radiofonica prin care au devenit populare in Marea Britanie datorita felului lor de a fi.

Betty si Beryl s-au cunoscut la clubul pentru seniori de la Ritz, in 1999, dupa ce ambele isi pierdusera sotii, si s-au apropiat imediat. Cunoscutii le descriu drept "ras la minut" si "Tweedledum si Tweedledee" - personaje fictionale din cantecele de leagamn englezesti si din povestirile lui Lrewis Carroll.

Secretul succesului lor? "Suntem niste persoane complet diferite. Daca am avea acelasi tip de personalitate, nu ar fi mers", explica Beryl. David Reeves, descris de cele doua colege mai varstnice drept trandafirul dintre doi spini, povesteste ca "sunt cine sunt. De aceea emisiunea a avut atat de mult success".

In ziua de Craciun, cele doua doamne au pus punct carierei lor radiofonice. "Multumit tuturor celor de pe Facebook si ascultatorilor. Multumim rudelor, prietenilor si postului BBC", a declarat Beryl, la care Betty i-a raspuns: 'Deci mai facem asta inca sase ani".

La sugestia ca cele doua sa revina pentru o emisiune cu ocazia aniversarii de 100 de ani a lui Betty, aceasta a raspuns: "Ajung acolo, nu va faceti griji".

In 2012, cele doua au primit premiul Sony Radio Academy Awards. Prezentatoarele au povestit ca au fost mai surprinse decat restul lumii pentru aceasta onoare, reusind sa lase in urma alti prezentatori talentati.

"Cele doua doamne dau voce unei generatii care nu mai este prezentata la radio si fac acest lucru cu o bucurie nemarginita care iata ca i-a impins pe rivalii lor pana pe locul doi", si-au argumentat membrii juriului de la Sony Radio Academy Awards decizia.