Un recurs la armele chimice ar constitui o "sinucidere politica" pentru regimul sirian condus de Bashar al-Assad, a afirmat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, intr-un interviu care va fi difuzat luni de televiziunea Russia Today, scrie AFP.

"Nu cred ca Siria va recurge la arme chimice. Daca acesta va fi cazul, va constitui o sinucidere politica a guvernului", a declarat seful diplomatiei ruse, pentru serviciul in limba engleza al televiziunii ruse.

"De fiecare data cand ne parvin zvonuri sau informatii care indica faptul ca sirienii recurg la arme chimice, le verificam de doua sau de trei ori, ne adresam guvernului, si de fiecare data ne asigura ferm ca nu vor face asta, indiferent de circumstante", a adaugat acesta.

Potrivit expertilor, Siria dispune de stocuri de arme chimice datand din anii 1970, acestea fiind cele mai importante din Orientul Mijlociu, fiind estimate la cateva sute de tone.

Comunitatea internationala si-a multiplicat la inceputul lunii avertizarile la adresa Damascului in ceea ce priveste recursul la arme chimice, dupa ce oficiali americani afirmasera, sub acoperirea anonimatului, ca exista pregatiri in curs in aceasta privinta.

Regimul sirian a recunoscut pentru prima oara la finele lui iulie ca detine arme chimice si a amenintat ca le va folosi in cazul unei interventii militare occidentale, dar niciodata impotriva populatiei sale.