Politia din Swaziland, tara unde sute de tinere femei danseaza in sanii goi in fata regelui in fiecare an, a anuntat ca va aplica cu maxima strictete interzicerea minijupelor, care incurajeaza violurile, scrie AFP.

Regele Mswati al III-leaFoto: YouTube

O lege coloniala datand din 1889 si care interzice tinutele indecente va fi aplicata incepand din acest an, iar contravenientele risca sase luni de inchisoare, a precizat purtatorul de cuvant al politiei, Wendy Hleta, citat luni de site-ul Independant Online News.

"Volul este facilitat, pentru ca este usor de indepartat micuta piesa de imbracaminte purtata de femei", a explicat aceasta. Contravenientele "vor fi arestate", a adaugat ea.

Sunt interzisi, de asemenea, blugii cu talie joasa.

Potrivit acestui purtator de cuvant, femeile care poarta aceste tinute sunt vinovate de eventualele agresiuni sau violuri. "Am citit pe o retea sociala ca barbatii si cateodata chiar femeile au tendinta de a 'dezbraca oamenii din priviri'. Acest lucru devine mult mai usor cu haine mulate sau sugestive".

Interdictia nu va viza totusi tinutele traditionale purtate de tinerele fete in cadrul sarbatorii "dansul trestiei", care atrage in fiecare an multimi de turisti in Swaziland.

Tinerele fete virgine danseaza in fiecare an in sanii goi in fata regelui Mswati al III-lea, care are dreptul de a alege dintre ele o noua sotie.