In urma atacului armat de la Newtown, cand un tanar a ucis 20 de copii intr-o scoala, vanzarea echipamentelor de securitate special create pentru copii inregistreaza o crestere considerabila in SUA.

Produsul "vedeta" este un ghiozdan antiglont. Poate fi folosit ca scut si cantareste mai putin de 500 de grame, datorita unui strat de carbon ultrarezistent, si la prima vedere nu se deosebeste de un ghiozdan obisnuit pentru copii.

Ghiozdanul costa 300 de dolari si are doua modele "Mica Sirena" pentru fete si "Avengers" pentru baieti.

A fost creat de societatea Amendment II, numele celui de-al Doilea Amendament din Constitutia americana care garanteaza dreptul de a purta arme.

"Cu aceste desene, parintii sunt siguri ca micutii lor nu vor uita ghiozdanul blindat acasa si ca vor fi protejati in cazul in care se intampla ceva neasteptat", scrie societatea pe pagina sa de Internet.

"Este un lucru oribil pe care nu v-ati fi imaginat ca il veti cumpara vreodata pentru copilul dumneavostra, dar, dupa tragedia din Newtown, vanzarile noastre au crescut de zece ori", spune directorul acestei companii aflata in Utah.