Deputatii rusi au votat miercuri interzicerea adoptiei de catre americani a copiilor din Rusia. Un raspuns ferm la legea "Magnitki" adoptata, la randul sau, de Statele Unite, scrie presa internationala.

"Legea Magnitki", adoptata de Congresul SUA, interzice intrarea pe teritoriul american si blocarea activelor ale oficialilor rusi, implicati in cazul decesului in 2009 in detentie a juristului rus Serghei Magnitki, pentru a preveni viitoarele incalcari ale dreptului omului.

El a fost inchis dupa ce a denuntat o masiva conspiratie financiara pusa la cale de membri ai Ministerului rus de Interne. Adoptarea acestui text a provocat in mod evident reactii puternice in Rusia.

Duma - Camera inferioara a Parlamentului rus - a aprobat in a doua lectura un proiect de lege care interzice adoptia copiilor rusi de catre americani. Deputatii au aprobat, cu 400 de voturi pentru si patru voturi contra, proiectul de lege.

Presedintele rus, Vladimir Putin, nu a comentat deocamdata subiectul, dar este asteptata o reactie a sa joi, cand va participa la o importanta conferinta de presa.