Un barbat a fost arestat sambata, in Statele Unite, dupa ce a tras aproximativ 50 de focuri de arma in parcarea unui mall din Newport Beach, sudul statului California, relateaza Associated Press. Potrivit autoritatilor, nimeni nu a fost ranit, insa impuscaturile au provocat panica in randul multimii de oameni ce isi faceau cumparaturile de Sarbatori, incidentul avand loc la numai o zi dupa sangerosul atac armat de la o scoala din Connecticut si la cateva zile de la un alt atac produs intr-un mall din Oregon.

Marcos Gurrola, in varsta de 42 de ani, a fost plasat in custodia politiei din Newport Beach, dupa ce a deschis focul in parcarea centrului comercial Fashion Island, sambata, in jurul orei locale 16.30.

"Potrivit declaratiilor martorilor, acesta tragea cu o arma in aer, dar si inspre sol, aflandu-se langa o masina", a relatat o purtatoare de cuvant a politiei, citata de NBC Los Angeles. "A fost un incident izolat. In niciun moment nu a fost vazut tintind cu arma spre cineva", a precizat aceasta.

Gurrola a fost arestat sub acuzatia de atac cu o arma mortala, el tragand circa 50 de gloante la intamplare, potrivit politiei.

Mallul era destul de aglomerat, fiind perioada cumparaturilor de Sarbatori, iar parcarea era de asemenea plina. Martorii au povestit ca au inceput sa tipe si sa alerge, cautand locuri in care sa se ascunda. Unele magazine au inchis din proprie initiativa usile, tinand clientii in interior, in timp ce politia investiga.

Incidentul survine la numai o zi dupa ce, vineri, un sangeros atac armat a avut loc la o scoala primara din orasul Newtown, statul Connecticut, 26 de persoane, intre care 20 de copii, fiind ucise de un tanar de 20 de ani, care apoi s-a sinucis.

De asemenea, marti, un barbat inarmat a deschis focul intr-un mall din Portland, statul Oregon, ucigand doua persoane si ranind grav o a treia, inainte de a se sinucide.