Agentia de presa Associated Press se pregateste sa difuzeze, in direct, "sfarsitul lumii" de la Chichen Itza, un urias sit arheologic precolumbian construit de civilizatia Maya si aflat in partea central-nordica a Peninsulei Yukatan, acolo unde traiau pe vremuri triburile mayase, carora li se atribuie predictia potrivit careia sfarsitul lumii s-ar produce la 21 decembrie 2012, conform agentiei de presa amintite, relateaza Agerpres.

Astfel, cea mai mare agentia de presa din SUA a transportat deja antene de satelit in cunoscutul sit din nordul Mexicului. De pe 19 pana pe 21 decembrie, AP va difuza in direct pe site-ul sau de internet tot ceea ce se poate intampla dezastruos pentru omenire chiar din patria mayasilor.

La 21 decembrie, potrivit calendarului civilizatiei Maya, se incheie un ciclu in evolutia lumii, care a durat 26.000 de ani, si incepe etapa de tranzitie spre o noua stare energetica a omenirii.

Conform acelorasi predictii atribuite mayasilor, din 2012, omenirea ar incepe sa se pregateasca pentru trecerea intr-o noua era de dezvoltare, etapa ce va dura pana in 2053. Multi vad acest lucru ca pe o profetie adevarata privind 'sfarsitul lumii', adica o adevarata catastrofa la nivel mondial.