Presedintele venezuelean Hugo Chavez va reveni duminica in Cuba, unde va fi supus unei noi interventii chirurgicale, dupa ce medicii au descoperit o recidiva a cancerului. Chavez a numit un succes pentru prima data de cand s-a imbolnavit, un semn ca boala sa ar putea sa il oblige sa renunte la functie, noteaza Reuters.

Hugo ChavezFoto: Agerpres/Xinhua

Sustinatorii sai se pregatesc sa iasa in strada in pietele marilor orase, intristati la vestea ca liderul lor de 58 de ani este din nou bolnav.

Chavez a facut anuntul sambata seara tarziu, din palatul prezidential. El a afirmat ca cei care il sustin ar trebui sa il voteze pe vice-presedintele Nicolas Maduro, daca va fi nevoie sa se faca alegeri prezidentiale.

"Este absolut necesar, esential, sa am o noua interventie chirurgicala. Cu voia lui Dumnezeu, precum in situatiile precedente, voi iesi victorios. Am incredere deplina in acest lucru", a spus el.

Speculatiile legate de sanatatea lui Chavez s-au intensificat dupa ce acesta a lipsit trei saptamani din viata publica, apoi a mers in Cuba pentru noi investigatii medicale.

El a sustinut ca a trebuit sa vina intai inapoi in Venezuela pentru a cere permisiunea demnitarilor de a se intoarce in Cuba pentru operatie. "Am decis sa vin, facand un efort suplimentar, pentru ca durerea nu este neglijabila".