Statele Unite incearca sa impiedice Rusia sa recreeze o noua versiune a Uniunii Sovietice sub paravanul integrarii economice, a afirmat joi secretarul american de Stat Hillary Clinton, citat de Financial Times.

"Exista o miscare de re-sovietizare a regiunii", a spus Clinton, in cadrul unei conferinte care a avut loc la Dublin si in care a facut referiri critice si la adresa Romaniei.

"Nu se va numi asa, Se va numi o uniune vamala, uniune Eurasiatica sau ceva asemanator", a spus secretarul de stat, facand referire la numeroasele afirmatii ale Moscovei referitoare la adancirea cooperarii economice cu vecinii sai.

"Da sa nu facem nicio greseala in aceasta privinta. Stim care este scopul si incercam sa identificam mijloace de a incetini sau a preveni" aceasta actiune, a precizat Clinton.

Tonul folosit de secretarul american de Stat ar putea semnala faptul ca SUA regandeste "resetarea" relatiilor cu Rusia, anuntata in 2009, perioada in care a parut ca Moscova are mana libera in fosta Uniune Sovietica, precizeaza FT.