​John McAfee, fondatorul companiei de securitate informatica McAfee, a fost arestat de autoritatile din Guatemala pe motiv ca a intrat ilegal in tara din America Centrala. Excentricul afacerist american este in atentia presei de aproape o luna, dupa ce a fugit din Belize unde este suspectat ca si-ar fi omorat un vecin.

John McAfee a fost arestat miercuri cu ajutorul Interpolului si a fost dus intr-o veche cladire de trei etaje unde sunt adusi cei care intra ilegal in tara. Americanul spunea miercuri ca a venit in Guatemala pentru a cere azil politic acolo, motivand ca in Belize, tara unde a trait in ultimii ani, ar fi fost persecutat de autoritati.

McAfee, fondatorul producatorului de anti-virus McAfee, este cautat inca de la jumatatea lui noiembrie de politia statului Belize pentru a fi interogat in legatura cu moartea unui vecin. Oficialii statului din America Centrala spuneau ca John McAfee nu are statut de suspect si ca nici nu s-a emis mandat de arestare, insa adaugau ca vor sa-l interogheze in legatura cu moartea unui om cu care el a avut neintelegeri.

Cunoscutul afacerist este foarte controversat si a mai avut probleme cu autoritatile si vecinii pe motiv ca ar detine nu doar caini agresivi, ci si arme de foc si droguri. El sustine ca este persecutat in Belize de catre autoritati si a negat orice implicare in uciderea vecinului sau.

John McAfee a fondat in 1987 compania care acum a ajuns unul din cei mai mari producatori de solutii informatice antivirus, iar cativa ani mai tarziu a iesit din actionariat. El s-a mutat in 2010 in micul stat Belize din America Centrala unde are case, proprietati si afaceri.