Armata egipteana a desfasurat mai multe tancuri fata palatului prezidential din Cairo, dupa ciocnirile violente de noaptea trecuta dintre sustinatorii si adversarii presedintelui Mohamed Morsi, in timpul carora au murit cel putin cinci persoane, transmite AFP.

Cel putin treitancuri grele sitrei usoareau luatpozitiein apropiere deintrarea incomplexulprezidentialsi pe unmare bulevard dincartierulHeliopolis unde sute de sustinatori aipresedinteluierau prezenti joidimineata.

Numerosi islamistiiau petrecutnoaptea de miercuri in fata Presedintiei,dormind incorturisauinveliti inpaturi.

Mii de partizani ai presedintelui egiptean Mohamed Morsi i-au alungat miercuri pe opozantii acestuia din zona palatului prezidential, puterea anuntand, in acelasi moment, mentinerea propunerii de a organiza peste zece zile un referendum constitutional controversat.

Zona palatului prezidential a fost, pentru a doua zi consecutiv, epicentrul tensiunilor politice cele mai grave pe care le-a cunoscut Egiptul de la alegerea lui Morsi, in iunie.

Miercuri dupa-amiaza, islamistii pareau sa controleze proximitatea imediata a palatului.

In pofida protestelor, puterea a refuzat sa amane organizarea in 15 decembrie a referendumului asupra unui proiect de constitutie puternic controversat, la a carui redactare nu au participat liberalii, partidele de stanga si biserica crestina.

Acestia acuza ca proiectul nu apara o serie de drepturi fundamentale, printre care libertatea de exprimare, si ca deschide calea aplicarii mai stricte a legii islamice, sharia.