Presedintele rus Vladimir Putin s-a intalnit luni, la Istanbul, cu premierul turc Recep Tayyip Erdogan, ocazie cu care s-a putut observa ca liderul de la Kremlin sufera de dureri de spate, titreaza BBC Russia. Zvonuri cu privire la problemele de sanatate ale lui Putin aparusera inca din octombrie in presa rusa insa administratia prezidentiala a negat informatiile.

Putin si ErdoganFoto: AGERPRES

Dupa cum releva mai multe fotografii si inregistrari difuzate de media internationale, Putin sufera de dureri de spate, acesta asezandu-se cu dificultate in scaun.

Zvonurile despre faptul ca Putin sufera de dureri de spate au inceput in luna octombrie cand acesta a incetat brusc sa mai apara in public, insa consilierii sai au insistat ca presedintele este "in forma", dar ca este ocupat si prefera sa lucreze la resedinta sa Novo-Ogariovo, din cauza blocajelor masive de trafic din Moscova.

(Mersul lui Putin, afectat de problemele de spate - vezi min. 1:24)

Zvonurile s-au intensificat vinerea trecuta dupa ce premierul japonez Yoshihiko Noda a declarat pentru presa locala ca a amanat o vizita la Moscova programata in decembrie pentru ca "starea de sanatate a presedintelui Putin este rea".

Purtatorul de cuvant al lui Putin a negat, precizand ca nu fusese stabilita o data pentru intalnire si insistand ca activitatea presedintelui nu este afectata.

Anterior, presedintele belarus Aleksandr Lukasenko dezvaluise ca Putin s-a accidentat la coloana in timpul unor antrenamente de judo.

Cu ocazia intalnirii de la Istanbul, canalele televiziunii publice din Rusia l-au aratat pe Putin exclusiv asezat sau in close-up. Negarea viguroasa de catre Kremlin a zvonurilor privind agravarea starii de sanatate a presedintelui Vladimir Putin a reamintit de perioada sovietica, cand starea de sanatate a secretarilor generali ai Partidului era secret de stat, mai arata BBC Russia.

(Putin se aseaza cu dificultate, Erdogan intinde mana, ca si cum ar vrea sa il ajute, fara a-l atinge insa - vezi min. 0:57)