O intanire in instanta va avea loc in 10 decembrie la Tribunalul din Bronx, New York, pentur a incheia un acord amiabil intre fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn si camerista Nafissatou Diallo care l-a acuzat de agresiune sexuala, a anuntat judecatorul care instrumenteaza dosarul.

"Daca exista un acord, acesta va fi anunat atunci (n.r. in 10 decembrie)", a precizat judecatorul Douglas McKeon pentru AFP. J

McKeon care se ocupa de procedura civila in instanta din Bronx, spusese saptamana trecuta pentru AFP ca o intalnire intre cei doi ar putea avea loc "incepand de saptamana viitoare". Nu a prezentat insa niciun detaliu din acordul negociat.

Presa a scris tot saptamana trecuta ca cei doi ar fi ajuns la o intelegere, iar DSK ar urma sa-i plateasca femeii sase milioane de dolari pentru a scapa de proces. Informatiile au fost apoi dezmintite de surse din anturajul celor doi.

Intelegerile financiare amiabile, in urma carora se evita un proces, sunt extrem de frecvente in cadrul procedurilor civile in Statele Unite ale Americii. Valoarea lor poate fi de ordinul milioanelor de dolari.

Nafissatou Diallo, in varsta de 33 de ani, a depus o plangere civila impotriva DSK in 8 august 2011, cerand daune. Camerista l-au acuzat ca ar fi violat-o in hotelul Sofitel din New York.