UPDATE Cel putin noua persoane au murit, conform ultimelor informatii, dupa prabusirea partiala a unui tunel rutier, duminica dimineata, la circa 80 de kilometri vest de Tokyo. Autoritatile japoneze se asteapta insa ca bilantul sa creasca, pe masura ce operatiunile de salvare avanseaza, transmite AFP.

Tunel prabusit in Japonia - imagine surprinsa de camerele de supraveghereFoto: Agerpres/AP

Corpurile a cinci persoane ramase blocate in masina lor cuprinsa de flacari au fost gasite carbonizate, a anuntat Agentia nationala pentru gestionarea incendiilor si a dezastrelor naturale.

Bilantul s-ar putea agrava intrucat un alt autovehicul a luat foc, in timp ce alte masini "au fost ingropate" de pilonii de beton care au cazut peste ele, a precizat agentia intr-un comunicat.

Operatiunile demarate pentru salvarea automobilistilor captivi in tunel au fost intrerupte spre jumatatea zilei din cauza riscurilor legate de o noua deteriorare a structurii deja avariate a constructiei, potrivit agentiei de presa nipone Jiji.

Cel putin doua femei au fost ranite si spitalizate in urma accidentului survenit in jurul orei locale 08.00, cand o portiune a boltii tunelului Sasago, unul dintre cele mai lungi din Japonia (4,3 kilometri), s-a prabusit pe o distanta de 50 de metri.