Fotografia ce il infatiseaza pe un politsit new-yorkez oferindu-i soseste si o pereche de ghete unui om al strazii descult, care statea in frig, a facut senzatie pe retelele de socializare, unde peste jumatate de milion de oameni au dat "like" de la postarea sa saptamana aceasta pe pagina de Facebook a politiei din NY, relateaza AFP.

Politistul erouFoto: Agerpres/AP

Politistul Lawrence DePrimo a devenit erou fara sa vrea, dupa ce o turista din Arizona a imortalizat scena si a trimis fotografia politiei din metropola.

Pe 14 noiembrie, ofiterul patrula aproape de faimoasa Times Square, cand l-a observat pe trotuar pe barbatul fara adapost, descult. "Era un frig teribil, eu aveam doua perechi de sosete si tot imi era frig", a marturisit politistul, in varsta de 25 de ani, pentru New York Times.

La ora 21:30, DePrimo a intrat intr-un magazin de incaltaminte si a cumparat o pereche de ghete de 75 de dolari. Vanzatoarea, induiosata, i-a facut o reducere.

"Politistul nu astepta nimic in schimb si un stia ca eu il privesc", scrie Jennifer Foster.

Tanarul ofiter a spus pentru NY Times ca pastreaza in buzunar bonul din acea seara, pentru a-si aminti ca "uneori viata este mult mai dura pentru unii decat pentru altii".