Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat vineri, la Chisinau, ca vede Republica Moldova ca parte a Europei, informeaza PRO TV Chisinau, citat de Mediafax.

"Va multumesc pentru cuvintele calde adresate cu ocazia vizitei. Eu consider ca Republica Moldova este ca si parte a Uniunii Europene. Vizita mea este un semnal de recunoastere a reformelor pe care le implementati", a declarat Jose Manuel Barroso dupa intalnirea cu premierul Vlad Filat.

"Astazi am fost martori la semnarea a doua acorduri financiare. Unul in domeniul sanatatii, celalalt in educatie. Am oferit pana acum Republicii Moldova 122 de milioane de euro. Este cel mai mare ajutor oferit pana acum unei tari. Vreau sa felicit toti cetatenii Republicii Moldova pentru eforturile pe care le fac pentru a contribui la implementarea reformelor", a spus Barroso.

"Perspectiva europeana pentru Republica Moldova exista, acum trebuie sa ne concentram pe finalizarea reformelor", a spus Barroso.

"Daca Moldova continua cu reformele si realizarile pe care le-a demonstrat pana acum, tara ar putea sa conteze pe semnarea a trei acorduri importante cu UE pana la sfarsitul anului 2013", a spus Barroso citat de Reuters, precizand ca acestea se refera la zona de comert liber, asocierea cu UE, si a doua etapa in planul de liberalizare a vizelor.