Prim-ministrul japonez Yoshihiko Noda si-a anulat vizita in Rusia "din cauza starii de sanatate" a presedintelui rus Vladimir Putin, potrivit unei surse guvernamentale si presei nipone, relateaza AFP. Starea lui Putin a fost subiectul speculatiilor in ultimele saptamani, dupa ce presedintele si-a anulat mai multe vizite atat in Rusia cat si in afara tarii, motivul fiind agravarea unei probleme mai vechi la coloana vertebrala.

Vladimir Putin, la doctorFoto: Reuters

Noda trebuia sa ajunga in Rusia in luna decembrie, fara a exista un program clar, si sa aiba o intrevedere cu Putin.

O sursa guvernamentala a confirmat pentru France Presse ca anularea vizitei a fost luata la cererea Moscovei. "Partea rusa a informat pe cea japoneza de dorinta sa de anulare a vizitei, evocand o problema de sanatate a domnului Putin", a declarat sursa.

Potrivit unui comunicat difuzat miercuri de Kremlin, Putin va merge luni in Turcia.

UPDATE Kremlinul a dezmintit vineri informatia , precizand ca sanatatea lui Putin este normala si ca vizita nu avea o data fixa.

"Este o dezinformare", a precizat purtatorul de cuvant al presedintelui rus, adaugand ca vizita va avea loc in ianuarie. "Starea de sanatate a presedintelui este absolut normala, repet a 100-a oara".