Dominique Strauss-Kahn si Nafissatou Diallo, camerista care la acuzat de agresiune sexuala la New York, ar fi ajuns la un acord financiar care, daca a semnat, va pune capat a 18 luni de scenarii pe acesta tema.

Potrivit New York Times, care citeaza o sursa anonima familiarizata cu dosarul, fostul sef al Fondului Monetar International (FMI) si Diallo Nafissatou, "au ajuns linistiti la un acord", care asteapta sa fie semnat.

Judecatorul Douglas McKeon care se ocupa de procedura civila in instanta din Bronx, New York, a refuzat sa comenteze, la fel si avocatii lui Diallo si a lui Strauss-Kahn, mai scrie sursa citata.

Dar, McKeon a confirmat pentru AFP ca o intalnire intre cei doi ar putea avea loc "incepand de saptamana viitoare". "Ar putea fi o sesiune in instanta de judecata saptamana viitoare", a spus el. Nu a prezentat insa niciun detaliu din acordul negociat.

Intelegerile financiare amiabile, in urma carora se evita un proces, sunt extrem de frecvente in cadrul procedurilor civile in Statele Unite ale Americii. Valoarea lor poate fi de ordinul milioanelor de dolari.

Nafissatou Diallo, in varsta de 33 de ani, a depus o plangere civila impotriva DSK in 8 august 2011, cerand daune. Camerista l-au acuzat ca ar fi violat-o in hotelul Sofitel din New York.