Zona euro si Fondul Monetar International au incercat luni sa ajunga la un acord cu privire la modul in care se poate reduce datoria Greciei, inainte de ajutorul financiar inghetat de mai multe luni, informeaza AFP.

Ministrii de finante din zona euro s-au intalnit la Bruxelles, pentru a treia oara in doua saptamani, cu directorul general al FMI, Christine Lagarde, si presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi.

"Un acord este aproape finalizat. Daca toata lumea este rezonabila, acesta trebuie facut foarte repede", a asigurat ministrul de finante francez, Pierre Moscovici. Christine Lagarde a fost mai putin optimista: "Vom incerca sa gasim o solutie credibila pentru Grecia, acesta este cel mai important lucru".

FMI solicita o reducere drastica a datoriei Greciei, aproximativ 40-50 miliarde de euro, potrivit estimarilor unei surse din guvernul european.

Pentru institutia de la Washington, cel mai simplu mod este de a elimina o parte din datoria detinuta de creditori, pe modelul convenit pentru banci la inceputul anului 2012.