Organizatia Hamas, aflata la putere in Gaza, a afirmat ca operatiunea militara israeliana "Pilonul apararii" a provocat pagube de peste 1,2 miliarde de dolari in teritoriul palestinian, potrivit AFP.

"Costul total al pagubelor cauzate de agresiunea israeliana este de 1,245 miliarde dolari", a afirmat Taher al-Nounou, purtatorul de cuvant al guvernului Hamas in Gaza.

Nounou a estimat pagubele directe la 545 milioane de dolari si cele indirecte la 700 milioane.

Potrivit acestuia, 200 de case au fost total distruse si alte 8.000 avariate de atacurile israeliene.

De asemenea, au fost distruse integral 42 de cladiri nerezidentiale, intre care sediul Guvernului Hamas din Gaza, trei moschei si un centru medical.

Mai multe sute de cladiri oficiale au suferit pagube, a afirmat Nounou.

Armata israeliana a precizat ca a lovit peste 1.500 de tinte, dintre care 19 centre de comandament, 26 de instalatii de fabricare si stocare a armelor si 980 de lansatoare de rachete ingropate.

Potrivit Ministerului Sanatatii al Hamas, 166 de palestinieni au murit si alti 1.235 au fost raniti, majoritatea civili, in urma bombardamentelor israeliene din perioada 14-21 noiembrie.

In Israel, sase persoane, dintre care doi soldati, au murit in urma tirurilor cu rachete provenind din Gaza, iar 240 au fost ranite, potrivit armatei.