Presedintele palestinian Mahmoud Abbas l-a felicitat joi pe seful Guvernului Hamas din Fasia Gaza, Ismail Haniyeh, pentru "victoria" sa, dupa incheierea unui armistitiu cu Israelul, a anuntat biroul de presa al lui Haniyeh intr-un comunicat, potrivit AFP.

"In cursul unei convorbiri telefonice, presedintele Abu Mazen (Mahmoud Abbas, n.r.) l-a felicitat pe Ismail Haniyeh pentru victoria sa si si-a exprimat compasiunea fata de martiri", se arata in comunicat.

Agentia de presa palestiniana Wafa, cu sediul la Ramallah (Cisiordania) a precizat ca Abbas a "primit un apel telefonic din partea fratelui Haniyeh, care l-a informat in legatura cu situatia din Gaza dupa incetarea focului".

"Presedintele a salutat hotararea (palestiniana) in fata agresiunii si a subliniat importanta de a ajunge la o incetare a focului si de a evita ravagiile razboiului", a precizat agentia.

Cele opt zile de confruntari intre Israel si gruparile armate din Fasia Gaza s-au soldat cu moartea a 163 de palestinieni si a cinci israelieni.