Statele Unite sarbatoresc joi Ziua Recunostintei (Thanksgiving), in care americanii se reunesc, de obicei, in a patra zi de joi din luna noiembrie, la o cina copioasa, sa se bucure alaturi de rude si prieteni de lucrurile bune care s-au intamplat in anul care a trecut.

Curcanul este nelipsit de la aceste reuniuni de familie si a devenit o traditie ca in fiecare an presedintele american sa "gratieze" doi curcani.

Ceremonia de anul acesta a avut loc miercuri, iar cei care au fost crutati sunt Cobbler si Gobbler, doi curcani de 18 kilograme, provenind de la o ferma din statul Virginia. Unul singur a devenit, insa, curcanul oficial al Casei Albe, transmite Radio Romania.

Traditia a fost lansata de John Kennedy si le cere presedintilor americani sa gratieze unul sau doi curcani in ajun de Thanksgiving.

Cei care au asistat la ceremonia de la Casa Alba au avut ocazia sa vada un curcan, daca nu recunoscator, cel putin guraliv. Acesta a intrerupt de cateva ori discursul presedintelui Obama, axat pe ideea de a avea o a doua sansa, fie ca e vorba de viata curcanului sau de presedintia SUA. Curcanul alb, pe nume Cobbler, descris drept "tantos" de Casa Alba, a insistat sa-si prezinte si el punctul de vedere.

Acum, cei doi curcani vor duce o viata linistita in gradina de la Mount Vernon, proprietatea primului presedinte american, George Washington.