Gruparea Hamas, aflata la putere in Fasia Gaza, a temperat marti seara zvonurile privind un iminent armistitiu cu Israelul, care ar putea fi anuntat doar de catre Egipt si a facut apel la grupurile armate palestiniene "sa continue sa raspunda la crimele israeliene", informeaza AFP. Mai multi oficiali egipteni au declarat in acelasi timp ca asteapta raspunsul Israelului la armistitiul propus.

UPDATE 8.00Reprezentantul palestinian la ONU a anunţat marţi că ofensiva israeliană s-a soldat cu peste 140 de morţi şi peste 950 de răniţi în Fâşia Gaza.

UPDATE 07. 15 Secretarul de Stat american Hillary Clinton a afirmat marţi la Ierusalim, înainte de o întâlnire cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, că angajamentul Statelor Unite faţă de securitatea Israelului este "solid ca piatra".

UPDATE 02:50 Reprezentantul palestinian la ONU a anuntat ca ofensiva israeliana a ucis mai mult de 140 de persoane, ranind peste 950 in Fasia Gaza. Riyad Mansour comunicat noul bilant intr-o scrisoare catre Consiliul de Securitate al ONU, in care cerea celor 15 tari membre sa condamne operatiunile israeliene, informeaza AFP.

UPDATE 02:00Cladirea de birouri in care se afla situata reprezentanta AFP din Gaza a fost lovita marti de un raid israelian. Fotograful MahmoudHams, prezent in biroul de la etajul patru al turnului, a declarat ca nici el si nici alt angajat AFP nu a fost atins, adaugand ca trei rachete par sa fi lovit etajul sase. La parterul cladirii se afla un centru comercial.

Gruparea Hamas, aflata la putere in Fasia Gaza, a temperat marti seara zvonurile privind un iminent armistitiu cu Israelul, care ar putea fi anuntat doar de catre Egipt si a facut apel la grupurile armate palestiniene "sa continue sa raspunda la crimele israeliene", informeaza AFP.

Mai multi oficiali egipteni au declarat in acelasi timp ca asteapta raspunsul Israelului la armistitiul propus.

"Hamas nu a primit pana in prezent nici un raspuns din partea Israelului si solicita mass-mediei sa nu se grabeasca anuntand armistitiul. Presedintele Egiptului il poate anunta doar in cazul in care se semneaza in fata sa. Restul sunt declaratii iresponsabile", a decarat Ezzat al-Richq, membru al conducerii Hamas din exil.

In cursul zilei de ieri, presedintele egiptean Mohammed Morsi anunta ca se va ajunge la un armistitiu intre partile palestiniana si israeliana ce va produce rezultate pozitive pana la sfarsitul zilei.

Intre timp, Israelul a lansat marti noi raiduri inspre Gaza. Alti 9 palestinieni au murit, ducand bilantul deceselor in randul acestora, in timpul conflictului care a debutat pe 14 noiembrie, la 121.

Hamas a lansat la randul sau o racheta inspre Ierusalim, insa aceasta a ratat orasul sfant si a aterizat in Cisiordania, fara a provoca daune sau victime. A fost a doua racheta lansata de Hamas de la inceputul conflictului.