HotNews.ro a discutat cu purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, viceministrul Ramin Mehmanparast. Oficialul de la Teheran a nuantat declaratia presedintelui Parlamentului iranian, care indemna alte tari sa trimita arme in Palestina, spunand ca parlamentarii "isi pot spune nestingheriti parerea". Purtatorul MAE iranian a mai spus ca "amenintarile Israelului de a ataca Iranul sunt niste glume".

HotNews.roFoto: Hotnews

Vezi mai jos declaratiile oficialului iranian despre situatia din Gaza

- "Situatia oamenilor din Palestina e foarte complicata. Credem ca toate - sau macar cel putin - tarile islamice trebuie sa sustina Palestina. Credem ca tarile islamice ar trebui sa deruleze activitati politice care sa previna ca regimul sionist sa atace si care sa trimita ajutor medical oamenilor din Gaza. Dar daca presedintele Parlamentului iranian a vorbit despre a trimite arme acolo, ei bine, membrii Parlamentului sunt intr-o pozitie foarte libera. Ei isi pot spune nestingheriti parerea in privinta ajutorului destinat Palestinei. Cand unii trimit arme moderne Israelului, cine va trimite arme poporului palestinian pentru a se apara? Oficial am spus ca suntem gata sa trimitem ajutor umanitar poporului palestinian, cat despre arme cred ca este sfatul presedintelui Parlamentului iranian catre alte tari islamice."

- "Regimul sionist a facut cateva anunturi amenintatoare la adresa Iranului, dar credem ca asta se intampla din cauza ingrijorarii lor in privinta evolutiilor din tarile din regiune. Amenintarile lor de a ataca Iranul sunt niste glume. Credem de asemenea ca nu vom vedea atacuri din partea altor tari asupra Iranului. In aceasta perioada fiecare tara isi calculeaza foarte atent costurile si beneficiile oricarei actiuni."

Pe de alta parte, un lider Hamas a afirmat in cadrul unei discutii cu HotNews.ro ca nu crede ca Israelul va trece la o invazie terestra in Gaza pentru ca reactia comunitatii internationale ar fi mult prea negativa. In cel mai rau caz, premierul israelian Netanyahu va ordona o defilare de cateva ore a tancurilor israeliene in Gaza pentru a castiga capital politic acasa, a spus liderul Hamas care a dorit sa-si pastreze anonimatul.