Cancelarul german Angela Merkel se va intalni vineri la Moscova cu presedintele Vladimir Putin pentru a discuta despre democratia din Rusia, tara unde libertatile sunt in pericol, in incercarea de a reduce tensiunile dintre cele doua tari dupa criticile venite din partea Berlinului, noteaza AFP.

In timpul discutiilor sale de la Kremlin cu Putin, care vor incepe de la orele 12:50 GMT, Merkel va pleda pentru consolidarea drepturilor cetatenilor in Rusia, a declarat o sursa guvernamentala germana.

Membrii partidelor conservatoare si liberale aflate la putere in Germania au cerut saptamana trecuta, intr-o motiune dezbatuta in camera inferioara a parlamentului german (Bundestag), guvernului Angelei Merkel sa ceara mai multa democratie Rusiei, facandu-se referire "in special" la actiunile recente intreprinse impotriva adversarilor regimul rus.

Guvernul de la Moscova a fost extrem de iritat de aceste critici venite din partea Germaniei. Dar cancelarul german nu este obligat sa mentioneze Rusiei cele 17 puncte specifice enumerate in motiunea Bundestag-ului, a mai declarat sursa guvernamentala.