Emirul Kuweitului a cerut marti poporului sau sa aleaga intre un stat de drept si haos, in conditiile in care bogatul emirat din Golf se confrunta cu tulburari fara precedent generate in principal de un amendament controversat la legea electorala, scrie AFP.

"Trebuie sa alegem astazi intre statul de drept si Constitutie (...) sau drumul spre haos", a declarat seicul Sabah al-Ahmad Al-Sabah, in cadrul unei intalniri cu comandantii armatei, politiei si Garzii Nationale.

Seicul Sabah a subliniat ca nu va exista nicio toleranta fara de actiunile care vor afecta securitatea si stabilitatea tarii si a primis ca va aplica legea fara nicio ezitare.

Aproximativ 150 de manifestanti si 24 de politisti au fost raniti in timppul a trei proteste masive organizate in ultimele doua saptamani de opozitie pentru a protesta fata de un amendament la legea electorala.

Opozitia, formata din islamisti, nationalisti si liberali, considera ca acest amendament, introdus la ordinul emirului in 19 octombrie, ar putea favoriza o manipulare a rezultatelor alegerilor anticipate prevazute pentru 1 decembrie.

Un nou protest este anuntat pentru duminica.

Luni, seicul Sabah a precizat ca nu va retrage acest amendament.