Paza de coasta italiana a recuperat duminica trupurile altor sapte imigranti - trei barbati si patru femei - care au murit in urma scufundarii ambarcatiunii cu care acestia se indreptau spre Italia, naufragiul survenind intre coastele libiene si insula Lampedusa, bilantul tragediei ajungand astfel la zece morti, relateaza agentia de presa Ansa, citata de AFP.

In nopatea de sambata spre duminica, paza de coasta a recuperat cadavrele a trei femei si a salvat 62 de barbati si opt femei, una dintre acestea fiind insarcinata, care au fost transportati la bordul unei unitati a marinei italiene pe mica insula Lampedusa, potrivit Ansa, care nu precizeaza nationalitatea victimelor si nici a supravietuitorilor.

Naufragiul s-a produs la 35 de mile de Libia si 140 de mile de Lampedusa (sudul extrem al Italiei).

Autoritatile italiene au fost alertate printr-un apel efectuat de la un telefon prin satelit. Paza de coasta a anuntat apoi autoritatile malteze si libiene, iar un avion maltez a localizat vasul.

In septembrie, un alt naufragiu al unei ambarcatiuni cu imigranti s-a soldat cu zeci de morti, potrivit marturiilor supravietuitorilor, insa numai sase trupuri neinsufletite au putut fi recuperate.

In contextul "primaverii arabe", Italia a cunoscut o recrudescenta a debarcarii imigrantilor pe coastele sale sudice, in principal pe Lampedusa, in Calabria si in Apulia.

Opt mii de imigranti ilegali au debarcat din ianuarie pana in septembrie 2012 pe coastele italiene, a informat guvernul italian in septembrie.