Fratii Musulmani iordanieni au condamnat sambata celebrarea sarbatorii americane de Halloween intr-o cafenea din capitala Amman, cu o zi in urma, asimiland-o "practicilor homosexuale si sataniste", relateaza AFP.

"Am urmarit cu un profund dezgust si cu mare regret celebrarile si practicile homosexuale si sataniste ce s-au desfasurat (vineri seara) intr-una dintre cafenelele din Amman, cu masuri de securitate sporite", a sustinut Fratia intr-un mesaj postat pe pagina sa de internet.

"Este o lipsa de respect nerusinata fata de valorile poporului iordanian si fata de identitatea sa araba si islamica (...), o incalcare flagranta a invataturilor religiilor divine", a mai apreciat Fratia in comunicat.

"Sunt aceste practici deviante in acord cu o tara atasata liniei (...) profetului? Iau ele in considerare suferintele cetatenilor striviti sub povara saraciei?", se intreaba aceasta.

Fratia Musulmana, principala forta politica de opozitie, a denuntat "judecata tuturor celor care au acceptat si facilitat organizarea acestui eveniment infam", facand apel la combaterea acestui fenomen si extinderii sale.

Seara de Halloween in cauza, organizata intr-una dintre cafenelele selecte din cartierul Abdoun din Amman, a fost marcata de "acte de vandalism", potrivit cotidianului independent Al-Ghad.

Tineri furiosi au aruncat cu obiecte inspre cafenea si au incercat sa patrunda in local pentru a pune capat petrecerii de Halloween, ei considerand-o "contrara traditiilor iordaniene", potrivit aceleiasi publicatii.