Premierul rus Dmitri Medvedev a apreciat ca cele doua tinere membre ale grupului Pussy Riot, condamnate la doi ani de detentie pentru ca au cantat o rugaciune anti-Putin intr-o catedrala, nu ar trebui sa fie in inchisoare, relateaza AFP.

"Daca as fi fost judecator, nu le-as fi bagat in inchisoare. Pur si simplu pentru ca eu cred ca nu este corect ca ele sa fie private de libertate. Ele au petrecut deja destul timp in inchisoare, ajunge", a declarat el vineri, citat de agentiile de presa ruse.

Medvedev a raspuns astfel unei intrebari privind o eventuala eliberare anticipata a celor doua tinere, Nadejda Tolokonnikova (22 de ani) si Maria Alehina (24 de ani), incarcerate in inchisori diferite, aflate la mare distanta de Moscova.

Seful guvernului rus a mentionat, insa, ca aceasta problema nu este de competenta sa, ci depinde de avocatii celor doua si de instantele judiciare.

"Avocatii au dreptul sa faca recurs si cred ca o vor face. Iar tribunalul are dreptul sa examineze aceasta problema pe fond si sa ia o decizie", a declarat el.