Redactorul-sef al cotidianului Rzeczpospolita, care a publicat un articol ce afirma ca au fost gasite urme de explozibil pe epava avionului prezidential polonez prabusit la Smolensk in 2010, si-a prezentat demisia, relateaza Radio Polonia in pagina electronica, citat de Mediafax.

Tomasz Wroblewski, redactorul-sef al cotidianului Rzeczpospolita, a facut acest anunt dupa ce procurorii militari polonezi au negat afirmatiile publicatiei.

"In aceste circumstante, dat fiind bunul renume al Rzeczpospolita, am informat conducerea ca mi-am inaintat demisia catre comitetul director al Presspublica (ce detine Rzeczpospolita)", a anuntat Wroblewski pe site-ul cotidianului.

Wroblewski a adaugat ca indatoririle sale editoriale vor fi indeplinite de adjunctul sau, Andrzej Talaga.

Pawel Deresz, sotul unei victime a accidentului de la Smolensk, respectiv fostul parlamentar Jolanta Szymanek-Deresz, a descris incidentul drept un "mare inconvenient pentru jurnalismul polonez".

Parchetul polonez a precizat marti ca nu s-a descoperit nicio urma de explozibil pe epava avionului prezidential care s-a prabusit in aprilie 2010 la Smolensk, in Rusia, contrar afirmatiilor cotidianului conservator.

"Testele au confirmat prezenta unor urme de TNT si nitroglicerina pe 30 de scaune. Aceste substante au fost descoperite la jonctiunea dintre carlinga si o aripa", afirmase Rzeczpospolita.