Primarului orasului New York, Michael Bloomberg, a anuntat joi ca cel putin 37 de persoane au murit in New York din cauza uraganului Sandy care a lovit coasta estica americana in prima parte a saptamanii, informeaza Reuters.

Bilantul este "de cel putin 37 de morti", a declarat Bloomberg in cadrul unei conferinte de presa, anuntand ca orasul, devastat de furtuna, va incepe sa distribuie apa si hrana in cartierele ramase fara apa si curent electric, relateaza AFP.

Bloomberg a precizat ca zona Manhattan si parti din Brooklyn nu au curent electric si ca restabilirea alimentarii cu electricitate "va mai dura". El si-a exprimat speranta ca majoritatea problemelor de electricitate vor fi rezolvate pana duminica. Peste 600.000 de locuitori ai New York-ului nu au, la ora actuala, curent electric.

In cadrul conferintei de presa, primarul New York-ului a precizat ca 6.800 de persoane sunt gazduite de centrele de ajutorare organizate inainte ca super-furtuna sa loveasca coasta.

Maratonul din New York, programat duminica, se va desfasura potrivit programului si actiunea "nu va redirectiona din resursele" necesare sigurantei orasului si eforturilor de reconstructie, a precizat primarul metropolei.

Scolile din New york, inchise incepand de luni, isi vor relua activitatea lunea viitoare.