Guvernatorul republican din New Jersey, Chris Christie, unul dintre cei mai asprii critici ai lui Barack Obama, l-a laudat pe presedintele democrat pentru felul in care a gestionat problema uraganului Sandy, care a facut ravagii in statul sau, noteaza Reuters.

Christie l-a atacat in repetate randuri pe Obama in timpul campaniei pentru alegerile prezidentiale, spunand ca acesta nu merita un al doilea mandat. Insa marti, la cateva ore dupa ce uraganul a lasat fara curent electric 2,4 milioane de persoane in New Jersey, Christie l-a aplaudat pe Obama si Agentia federala de gestionare a urgentelor (FEMA) in interviuri acordate la principalele televiziuni de stiri.

"Reactia guvernului federal a fost excelenta. Am vorbit din nou la miezul noptii cu presedintele la telefon. Presedintele a fost exceptional in aceasta chestiune. Iar oamenii de la FEMA au fost excelenti", a declarat Christie pentru NBC.

Obama a declarat New Jersey zona de dezastru major astfel incat statul sa poata obtine ajutor federal cat mai repede. "Nici nu ii pot multumi suficient de mult presedintelui pentru asta", a declarat Christie pentru CBS.

Laudele guvernatorului vin cu o saptamana inainte de alegerile prezidentiale, iar sonajele arata in continuare o egalitate intre Obama si republicanul Mitt Romney.