Paza de coasta americana a anuntat luni seara ca a gasit "corpul neinsufletit" al unuia dintre cei doi disparuti de pe nava HSM Bounty care s-a scufundat in largul North Carolina (sud-est), in plina trecere a uraganului Sandy pe coasta de est a tarii. Corpul "neinsufletit" al lui Claudene Christian, in varsta de 42 de ani, a fost gasit in Oceanul Atlantic la aproximativ 150 de kilometri sud-est de Hatteras, a anuntat paza de coasta intr-un comunicat citat de mediafax.

Aceasta a fost transportata cu elicopterul la spitalul Albemarle din Elizabeth City. "Cautarile continua" pentru a-l gasi pe cel de-al doilea disparut, capitanul navei Robin Walbridge, in varsta de 63 de ani, adauga textul. Un purtator de cuvant al pazei de coasta a precizat pentru AFP ca alti 14 membri ai echipajului au fost adusi la statia aeriana din Elizabeth City, in North Carolina, si ca "niciunul nu are nevoie de spitalizare imediata".

"Ei sunt in stare buna de sanatate", unii au rani usoare. Uraganul Sandy, care afecteaza toata zona de nord-est a Statelor Unite, a distrus luni replica istorica a velierului HMS Bounty construita in 1962 pentru turnarea filmului Revolta de pe Bounty, cu Marlon Brando, despre o celebra revolta in 1789 in Tahiti la bordul navei britanice, precizeaza proprietarul pe site-ul sau de Internet.

"Nava s-a scufundat", a declarat prin telefon pentru AFP un purtator de cuvant al pazei de coasta.