Statele Unite coordoneaza si asigura o asistenta logistica in livrarea de arme rebelilor sirieni, a declarat joi ministerul rus al Afacerilor externe, in conditiile in care Washington sustine ca nu ofera niciun ajutor militar rebeliunii sirieni, scrie AFP.

"Este de notorietate publica ca Washingtonul este la curent cu livrarile mai multor tipuri de arme catre grupurile armate ilegale, actionand pe teritoriul sirian. In plus, Statele Unite (...) asigura coordonarea si o asistenta logistica la astfel de livrari", se arata intr-un comunicat al diplomatiei ruse.

"In plus, bazandu-ne pe declaratiile responsabililor americani publicate de mass media americana, Statele Unite asigura coordonarea si o asistenta logistica acestor livrari", a precizat purtatorul de cuvant al diplomatiei ruse, Alexandr Lukasevici.

Ministerul a precizat insa ca "Statele Unite nu livreaza lansatoare de rachete sol-aer portabile rebelilor din Siria".

Cu o zi in urma, seful statului major al fortelor armate ruse, generalul Nikolai Makarov, a declarat ca rebelii sirieni utilizeaza lansatoare de rachete de productie americana Stinger pentru a lupta impotriva fortelor guvernului Bashar al-Assad.

"Statul major dispune de informatii potrivit carora rebelii care lupta cu fortele guvernului sirian au lansatoare de racheta sol-aer portabile de la diferite state, in special Stinger de fabricatie americana", afirmase generalul Makarov, pentru agentia Interfax.

Departamentul american de Stat dezmintise informatia, sustinand ca SUA nu ofera ajutor militar rebeliunii siriene.

"Stiti ca oferim o asistenta neletala sirienilor. Nu am furnizat Stingers Siriei si nu o vom face", declarase purtatorul de cuvant al diplomatiei americane.