Guvernul sudanez a acuzat miercuri Israelul de a fi bombardat o uzina militara la Khartoum, facand doi morti, la 18 luni dupa ce a acuzat deja statul evreu pentru un raid la Port Sudan. O serie de explozii urmate de un incendiu au avut loc in noaptea de marti spre miercuri la uzina militara Yarmouk din sudul capitalei sudaneze, aminteste AFP.

Sudanul a cerut miercuri Consiliului de Securitate al ONU sa condamne Israelul pentru un raid contra unei uzine militare in apropiere de Khartoum. Ambasadorul sudanez Daffa-Alla Elhag Ali Osman a acuzat de asemenea statul evreu de implicare in conflictul din Darfur (vestul Sudanului).

Israelul nu a reactionat la aceste acuzatii.

"Patru aparate israeliene au patruns in spatiul nostru aerian si au efectuat acest atac", a afirmat ambasadorul in timpul unei dezbateri in Consiliul de Securitate privind conflictul din Darfur.

"Cerem Consiliului sa condamne acest atac ce constituie o incalcare flagranta a conceptului de pace si securitate", a declarat el, adaugand ca Israelul "ameninta pacea si securitatea in intreaga regiune".

El a acuzat de asemenea Israelul de inarmare a rebelilor din Darfur in lupta impotriva Khartoum si ca ajuta la transportul unor lideri rebeli. "Cerem sa se puna capat acestei imixtiuni straine in conflictul din Darfur", a mai declarat ambasadorul.