O tanare de culoare a fost incendiata duminica in Louisiana, in sudul Statele Unite, de trei barbati care au turnat pe ea un lichid inflamabil inainte de a-i da foc si care au desenat literele "KKK", de la Ku Klux Klan, pe masina sa, scrie AFP, care citeaza presa americana.

Victima a sunat la politie duminica, in jurul orei 20,00, afirmand ca a fost atacata si incendiata de trei barbati pe care nu i-a putut indentifica, au explicat autoritatile.

Seriful local Kevin Cobbs a confirmat ca literele "KKK" si o insulta rasista au fost scrise pe masina sa.

Tanara fata, agresata intr-un parc din Winnsboro, (Louisiana, nord-est), se afla luni in stare grava, la spital, potrivit thenewsstar.com.

"Nu sunt deplin convins ca e vorba de o agresiune rasista. Trebuie sa nu ne amestecam in ancheta pana politia nu-i gaseste pe faptasi", a declarat primarul din Winnsboro, Jackie Johnson, si el afro-american.

Politia, sprijinita de FBI, nu a clasat pana in prezent agresiunea drept crima rasista.

Anchetatorii, care nu au nicio pista si nici martori, nu stiu daca este vorba de o agreiune comisa la intamplare sau daca victima, Sharmeka Moffitt, 20 de ani, a fost vizata in mod special de atacatori.

Agresiunea a starnit o vie emotie in Statele Unite, in special pe retelele sociale, unde multi sustineau ca tanara a fost agresata deoarece purta un tricou u imaginea lui Barack Obama, ceea ce autoritatile au dezmintit.